SPK Soruşturmasında 15 Gözaltı, 10 Firari Aranıyor

21.09.2026
A+
A-
SPK Soruşturmasında 15 Gözaltı, 10 Firari Aranıyor

Sermaye piyasalarına ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında bu sabah 25 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Bu kişilerden 15’i gözaltına alınırken, 10 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Soruşturma; mağduriyetlerin giderilmesi, suç gelirlerinin tespiti ve sorumluların yargı önüne çıkarılması amacıyla çok yönlü yürütülmektedir.

Operasyon ve Malların Dondurulması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada; Pusula Finans Holding, Pusula Yatırım Menkul Değerler, Tera Yatırım Menkul Değerler, Tera Portföy Yönetimi, Hedef Holding, Hedef Portföy Yönetimi, Bulls Yatırım Menkul Değerler, Bulls Portföy Yönetimi ve Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul ile bağlantılı yöneticilerin malvarlığı hareketleri dondurulmuştur.

Bu tedbirlerle, soruşturmaya konu malvarlıklarının elden çıkarılmasının veya üçüncü kişilere devredilmesinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

Resmi Bildirim ve Kurumlarla İşbirliği

Soruşturmanın etkin yürütülmesi için Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Türkiye Noterler Birliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Denizcilik Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve MASAK‘a müzekkereler gönderilmiştir.

Ayrıca, adı geçen fon şirketlerinin yönetim kurulu başkan ve üyeleri, imza yetkilileri ile bunların eşleri ve birinci derece yakınlarının malvarlığını azaltıcı nitelikteki işlemleri, Cumhuriyet Başsavcılığının görüşü ve bilgisi olmadan gerçekleştirilmemesi hususu ilgili kurumlara bildirilmiştir.

Yargı Süreci ve Mağdur Hakları

Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülüyor. Hukuki sorumluluğu tespit edilen herkes adli makamlar önünde hesap verecek; mağdur vatandaşların hakları korunacak ve suçtan elde edilen kazancın izine sonuna kadar ulaşılması için tüm adli ve mali imkanlar kullanılacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.