Belçika – Türkiye: A Milli Takım’ın Maç Günü

02.10.2026
A+
A-
Belçika – Türkiye: A Milli Takım’ın Maç Günü

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi A Grubu’ndaki üçüncü maçında bu akşam Belçika’ya konuk oluyor. Karşılaşma, Liege’deki Maurice Dufrasne Stadı’nda TSİ 21.45’te başlayacak ve ATV’den canlı yayınlanacak.

Maç Norveç Futbol Federasyonu’ndan Rohit Saggi’nin idaresinde oynanacak; yardımcı hakemlikleri Anders Olav Dale ve Ole Andreas Haukasen üstlenecek, dördüncü hakem ise Marius Hansen Grotta olacak.

Gruptaki Durum ve Önceki Sonuçlar

Grubun diğer maçında Fransa ile İtalya Paris’te karşı karşıya gelecek. Fransa, grupta iki maçı da kazanarak 6 puanla lider olurken, Belçika ve İtalya 3’er puana sahip. Türkiye ise henüz puanla tanışamadı.

Türkiye, grup maçlarında önce Kocaeli’de Fransa’ya 1-0, ardından Bursa’da İtalya’ya 4-1 mağlup oldu. Belçika ise İtalya’yı deplasmanda 2-0 mağlup ederken kendi sahasında Fransa’ya 1-0 yenildi. Milliler, grubun dördüncü maçında 5 Ekim’de deplasmanda İtalya ile karşılaşacak.

Kadro Haberleri ve Gelişmeler

Orkun Kökçü aday kadrodan çıkarıldı. Bursa’da İtalya ile oynanan maç sonrası ayak parmağındaki ağrısı artan Orkun’un turnuva kadrosundan çıkartılmasına karar verildi.

Ceza süresi dolan Uğurcan Çakır, Belçika karşısında kalede yer alabilecek. Fransa maçında kırmızı kart görmesi nedeniyle İtalya maçında forma giyemeyen Uğurcan, yeniden görev alabilir.

Montella’nın Değerlendirmeleri

Teknik direktör Vincenzo Montella, Maurice Dufrasne Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında, takım üzerindeki eleştirilere ve sürece ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: Eleştirileri işine verdiği enerji nedeniyle kabul edebildiğini, ancak özellikle futbolculara yönelik abartılı ve haksız eleştirilerin kendisini üzdüğünü belirtti. Dünya Kupası ve Avrupa performanslarını hatırlatarak oyuncuların bu seviyeye kendilerinin getirdiğini vurguladı.

Montella, takımın gidişatı konusunda ciddi bir endişe taşımadığını, bazı mekanizmaların zaman zaman işlememesinin futbolda olabileceğini söyledi. Ayrıca kişisel olarak zor bir yaz dönemi geçirdiğini ama federasyon başkanının her zaman yanında olduğunu ifade etti.

Montella, eksiklerin çalışmayla giderilmeye çalışıldığını, bazı oyuncuların gereğinden fazla eleştirildiğini ve hata yapan oyuncuların hemen kenara atılmaması gerektiğini savundu. Enes Ünal’a ve canlanan forma ritmine dikkat çeken Montella, oyunculara zaman ve fırsat verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başlangıç Kadroları

BELÇİKA: Lammens, Castagne, Ngoy, Mechele, Seys, Lavia, Tielemans, De Bruyne, Lukebakio, Godts, De Ketelaere.

TÜRKİYE: Uğurcan, Zeki, Ozan, Abdülkerim, Ferdi, Salih, İsmail, Can, Yunus, Arda, Barış Alper.

Montella’nın planı ofansif bir düzen üzerine kurulu; Ferdi’nin ilk 11’de yer alması ve Yunus’un da başlangıçta görevlendirilmesi dikkat çekiyor. Montella, futbolcularına yönelik haksız eleştirilerin son bulması gerektiğini tekrarladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.