22 İlde DAEŞ Operasyonunda 59 Gözaltı
Jandarma birimleri, 22 ilde eş zamanlı icra edilen kapsamlı operasyonlarla DAEŞ bağlantılı olduğu değerlendirilen 59 kişiyi yakaladı. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile ilgili cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Yakalanan şüphelilerin, örgüt üyeliği iddiasıyla soruşturmaya dahil edildiği; bazı kişilerin örgüte finans sağladığı, bazılarının ise sosyal medya ve sözde yardım kuruluşları üzerinden propaganda yaptığı belirlendi. Emniyet ve adli makamlarca yürütülen işlemler sonucunda 59 kişinin tutuklandığı bildirildi.
Operasyonun Amacı ve Sonuçları
Operasyonun hedefi, DAEŞ’in ülke içindeki faaliyetlerini ve finansal ağlarını çözmekti. Yapılan çalışmalarda örgütle bağlantılı kişi ve yapıların tespit edilmesi, kaynak akışının kesilmesi ve propaganda faaliyetlerinin engellenmesi öncelikli olarak ele alındı.
Yetkililerin vurgusu ise, ülke güvenliğinin korunması amacıyla benzer operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği yönünde oldu. Ayrıca operasyonda görev alan jandarma ekipleri, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve cumhuriyet başsavcılıklarına teşekkür edildi.