Orhangazi Sölöz Mahallesinde Altyapı Yenileniyor

29.10.2026
A+
A-
Orhangazi Sölöz Mahallesinde Altyapı Yenileniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi ilçesindeki Sölöz Mahallesi’nde 3 bin 800 metre uzunluğunda yeni bir kanalizasyon hattı inşa ediyor. BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje, atık suların arıtma tesislerine güvenli bir şekilde ulaştırılmasını amaçlıyor.

Çevre Koruma ve Altyapı Yatırımları

Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeyi kapsayan altyapı seferberliği kapsamında nisan ayından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Eylül ayında 17 kilometre içme suyu, 16 kilometre kanalizasyon ve 6,2 kilometre yağmur suyu hattı döşeyen ekipler, aynı dönemde 40 bin ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi.

İznik Gölü İçin Kritik Adım

Sölöz Mahallesi Muhtarı Hasan Avcu, tamamlanan projenin bölge halkı kadar İznik Gölü‘nün temizliği açısından da büyük önem taşıdığını belirtti. Çalışmaların çevre kirliliği riskini azaltması hedeflenirken, yerel yönetim altyapı ağını güçlendirme faaliyetlerine ekim ayında da devam etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.