İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması Avrupa'da "Yargı yolu ile siyaseti dizayn" sözleriyle yorumlandı. Avrupa'da manşetlerinde de bugün İmamoğlu vardı. TV’lerde ise "Erdoğan siyasi rakibini tutukladı" başlıkları kullandı. Berlin ve diğer kentler eylemler düzenlendi.
Elon Musk’a Almanya’da şok üstüne şok!
Almanya’da 60’tan fazla üniversite ve araştırma kuruluşu eski adı twitter olan X’ten çekilme kararı aldı.
KARARIN NEDENİ DE AÇIKLANDI
Platformun yöneliminin üniversitelerin kozmopolitlik, bilimsel dürüstlük gibi temel değerleriyle çeliştiği belirtilerek, çekilme kararının anti-demokratik güçlere karşı bir duruş olduğu belirtildi.
X’TEN ÇEKİLENLER
X’ten çekilenler arasında, “FU Berlin, Münster Üniversitesi, RWTH Aachen Düsseldorf, Humboldt Üniversitesi, Heidelberg Üniversitesi, Münster Üniversitesi” gibi üniversiteler yer aldı.
KAMPANYAYA KATILIM BEKLENİYOR
Diğer yükseköğretim kurumlarının da bu kampanyaya katılması bekleniyor.
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum