Gazze’de ateşkes mi geliyor?

28.06.2025
A+
A-
Gazze’de ateşkes mi geliyor?

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı bir basın toplantısında Gazze’de ateşkesin yakın olduğunu söyledi. Trump, bir hafta içerisinde İsrail ve Hamas arasında ateşkes ve esir anlaşması yapılacağını söyledi.

Trump, “Gazze’de ateşkesin yakın olduğuna” inandığını söyledi, “bir hafta içerisinde anlaşma olacağını düşünüyorum” dedi.

‘YARDIM TUZAKLARINI SAVUNDU’

Trump, İsrail tarafından birçok yardım bekleyen sivillerin öldürüldüğü, dünyada birçok yardım kuruluşunun karşı çıktığı sözde yardım dağıtım sistemini de överek “Bölgeye (Gazze) çok fazla para ve yemek sağlıyoruz. Yemeği, hiçbirşeyi olmayan insan topluluklarına bakıyorum, onlara bunları götüren biziz. Bir kısmı kötü kişiler tarafından alınıyor ve bu yemeği çalıp satıyorlar, ancak şu anda iyi bir sistemimiz var” dedi.

YARDIMLAR YETERSİZ

Gazze’de yardım beklerken öldürülen sivillerin yanı sıra bölgeye giren yardım miktarı da yeterli değil. Birleşmiş Milletler ve birçok yardım kuruluşunun açıkladığı verilere göre bölgeye giren yardım ihtiyaç olanın neredeyse 10’da 1’i kadar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.