Abdülkerim Bardakcı ve Archie Brown’a ceza verildi

30.10.2026
A+
A-
Abdülkerim Bardakcı ve Archie Brown’a ceza verildi

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinin Cezaları Açıklandı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında gerçekleşen derbideki olaylar kapsamında verilen cezaları açıkladı. Kulüpler ve oyuncular çeşitli cezalarla karşılaştı.

  • Fenerbahçeli Archie Brown 3 maç men cezası aldı.
  • Galatasaraylı Abdülkerim Bardakcı ise 2 maç men cezasına çarptırıldı ve 67 bin TL para cezası verildi.

Açıklamada, Abdülkerim Bardakcı için “Kavga eylemi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men ve 67.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” denildi.

Fenerbahçeli Archie Brown için de 3 resmi müsabakadan men ve 100 bin TL para cezası verildiği belirtildi. Kararda, “Kavga eylemi nedeniyle 3 resmi müsabakadan men ve 100.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Galatasaray, olaylar nedeniyle toplamda 2 milyon 120 bin TL para cezasına çarptırılırken, Fenerbahçe’ye ise 1 milyon 277 bin TL para cezası uygulandı.

Galatasaray taraftarı da ceza aldı; ceza alan bloklar şöyle listelendi:

  • Kuzey Tribünü: 105, 106, 107, 108, 204, 205, 206, 207, 406, 407, 408, 409
  • Doğu Tribünü: 102, 111, 112, 113
  • Güney Tribünü: 119, 120, 422, 423, 424
  • Batı Tribünü: 102
  • Batı VIP Tribün: VIP 100 numaralı blok

Açıklamada, bu bloklardaki seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilerek bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildiği vurgulandı.

Galatasaray’ın savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı, maç çıkışında “Videoyu izlerseniz ilk kimin saldırdığını görürsünüz.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Fenerbahçeli Archie Brown ise olayla ilgili olarak, “Maç sonunda Abdülkerim, Guendouzi’nin saçını çekti, ben de onu savundum.” dedi. Brown, kavgada saç çekmenin insanları rahatsız ettiğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.