Almanya 2-1 Fildişi Sahili: Singo sakatlandı, tartışma çıktı

21.06.2026
A+
A-
Almanya 2-1 Fildişi Sahili: Singo sakatlandı, tartışma çıktı

2026 FIFA Dünya Kupası maçında Almanya, Fildişi Sahili karşısında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak bir üst tura çıktı. Mücadelede Galatasaraylı Wilfried Singo, 82. dakikada yaşadığı bir ikili mücadele sonrası arka adalesini tutup yere düştü ve oyundan alınmak zorunda kaldı.

Saha içinde ilk müdahalesi yapılan Singo, sağlık ekibinin kararıyla oyuna devam edemeyince yerini Guela Doue’ye bıraktı. Kulübede sakatlığı nedeniyle gözyaşlarına hakim olamayan oyuncunun durumu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Olayın centilmenlik tartışması

Topu taca atan ve oyundan çıkan Singo sonrası, Almanya Milli Takımı’ndan Nathaniel Brown topu kendi takımı lehine oyuna soktu. Bu davranış Fildişi Sahili cephesinde tepkiyle karşılandı; teknik direktör Emerse Fae, Brown için eleştirel ifadeler kullandı. Fae, “Singo sakatlandığında topu bize geri vermelerini isterdik” diyerek sergilenen oyunu adil bulmadığını belirtti ve takımından daha mütevazı davranış beklediğini ifade etti.

Karşılaşmanın sonucu ve Singo’nun sakatlık durumu hakkında ilerleyen saatlerde resmi bilgilendirmeler gelmesi bekleniyor. Maç aynı zamanda fair-play ve spor ahlakı tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.