Bursa’da simit satmak hiç bu kadar “resmi” olmamıştı!

07.04.2025
A+
A-
Bursa’da simit satmak hiç bu kadar “resmi” olmamıştı!

Ahmet Berksun'un Fark Yaratan Simit Satışı

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden 2005 yılında emekli olan Ahmet Berksun, hayatına yeni bir yön vermek için Antalya’nın Alanya ilçesinden Bursa’ya taşındı. Burada, yaklaşık beş yıl önce simit satmaya başladı. Aslen Çorumlu olan Berksun, her gün öğle saatlerinde özenle ütülediği takım elbisesini giyerek ve iyi bir şekilde boyanmış kunduralarını giyerek, simitlerini almak için fırına gidiyor. Sepetine doldurduğu 150 simidi, Bursa’nın tarihi çarşılarında dolaşarak satıyor.

Berksun’u diğer simitçilerden ayıran en önemli özelliklerinden biri, dış görünüşü ve tarzı. Şık giyimi ile hem çarşı esnafının hem de müşterilerin dikkatini çeken Ahmet Berksun, sıcak ve samimi diyaloglarıyla da takdir topluyor.

‘Unlu Mamul İşinde Düzenli Giyim Şart’

Hijyen konusuna titizlikle yaklaşan Berksun, eldivenle tuttuğu simitleri müşterilerine sunuyor. Yazın sıcağında bile tarzından ve dış görünüşünden ödün vermeden, takım elbisesi ve kravatıyla çarşıda dolaşarak simit satışı yapıyor. Hijyen ve şıklık konularında sektörde fark yaratmayı hedefleyen Berksun, mesleğine büyük bir önem atfediyor. Bu durumu, toplumsal bir ihtiyacı karşılamak olarak değerlendiriyor.

Ahmet Berksun, çevresinde ‘kravatlı simitçi’ olarak tanınıyor. Her alanda bir öncüye ihtiyaç olduğuna inanan Berksun, “Ben de simit dünyasında öncülük yapmayı düşündüm. Toplumun bu alandaki ihtiyacını göz önünde bulundurdum. Temizliğin her zaman ön planda olması gerektiğini düşünüyorum. Sadece sokak simitçilerinde değil, simit saraylarında da kıyafetlerin düzgün olması ve müşteriye özenle davranılması gerektiği kanaatindeyim. Unlu mamul işiyle uğraşan herkesin düzenli bir giyime ihtiyacı var,” diyor.

Ahmet Berksun: Kravatlı Simitçi ile Fark Yaratan Satış Anlayışı

‘Meslektaşlarına Hijyen Tavsiyesi’

Meslektaşlarına da önemli tavsiyelerde bulunan Ahmet Berksun, sokakta simit satanlar ve simit dükkanlarında çalışanların, müşteri ile olan ilişkilerinde kılık kıyafetlerine özen göstermeleri gerektiğini vurguluyor. “Ayrıca hijyene önem vermelerini de tavsiye ediyorum. Ben bir sokak simitçisi olarak bunlara dikkat ediyorsam, onların da dikkat etmeleri gerekiyor,” ifadelerini kullanıyor.

Ahmet Berksun: Kravatlı Simitçi ile Fark Yaratan Satış Anlayışı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.