Çocuk Güzellik Yarışmasına Bakanlıktan Suç Duyurusu

17.10.2026
A+
A-
Çocuk Güzellik Yarışmasına Bakanlıktan Suç Duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya’da 4-13 yaş arası çocukların katılacağı iddia edilen ‘Little Miss and Little Mister United World’ yarışmasına ilişkin haberler üzerine harekete geçti. Bakanlık, çocukların dış görünüşleri üzerinden değerlendirilmesini ve yetişkin estetik standartlarına göre yargılanmasını kabul etmediğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, çocukların ticari malzeme haline getirilmesine karşı yasal yollara başvurulacağı vurgulandı. Buna göre ilgili organizasyon hakkında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Koruma ve İnceleme Sürecine Dair Bilgilendirme

Bakanlık, konuyla ilgili incelemelerin başlatıldığını ve çocukların bedensel, zihinsel ile psikososyal gelişiminin korunmasının öncelikli olduğunu belirtti. Açıklamada, hiçbir ticari etkinliğin veya tanıtımın çocukların hakları ve esenliği üzerinde önceliğe sahip olamayacağı ifade edildi.

Bakanlığın yetkili birimleri tarafından yürütülecek soruşturma ve idari işlemler titizlikle takip edilecek; gerekli hukuki ve idari adımlar kararlılıkla atılacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.