İBB soruşturmasında Mithat Sinan Bolak gözaltında
İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen “ihaleye fesat karıştırmak” soruşturması kapsamında, tutuksuz sanık Mithat Sinan Bolak hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sabah saat 05:00’te İngiltere’den gelen Bolak, İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı; Bolak’ın halen mahkemece ifadesinin alınmadığı bildirildi.
Gözaltı kararı çıkarılmasının ardından Bolak’ın, kamuoyunda “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” olarak anılan dosyada arandığı tespit edildi. Şu an için mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
Operasyonun kapsamı ve gözaltılar
Soruşturmada son dönemde özellikle İBB Başkanlık Konutu’na yapılan materyal alımları ile bazı ihalelerde usulsüzlük iddiaları üzerinde duruldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği ve bilirkişi raporları da dikkate alındı.
Toplamda 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi; Mali Şube ekipleri tarafından eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki isimler arasında İBB Satın Alma Daire Başkanı Mustafa S., İşletmeler ve Kent Lokantaları Şube Müdürü Ali T., eski İBB Mali İşler Daire Başkanı Neslihan V. ve İBB Zabıta Destek Hizmetleri Şube Müdürü Gökhan F. yer aldı.
Tutuklama ve adli süreç
Operasyon sırasında bir şüphelinin yurt dışında, bir diğerinin ise farklı bir suçtan cezaevinde olduğu bildirildi. Savcılık tarafından sevk edilen şüphelilerden 6 kişi tutuklandı; diğer 6 şüpheli için ise adli kontrol tedbiri uygulandı.
Not: Tutuklananlar arasında İBB Satın Alma Daire Başkanı Mustafa S. ile Üsküdar Belediye Meclisi Üyesi Ekrem B. bulunuyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.