Erdoğan fon soruşturmasında yatırımcılara ödemelerin hızlanacağını açıkladı

21.10.2026
A+
A-
Erdoğan fon soruşturmasında yatırımcılara ödemelerin hızlanacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sermaye piyasalarındaki fon soruşturmasının üç aşamalı bir planla yürütüldüğünü belirtti. İlk aşamada tasfiye edilen fonlardaki biriken paraların yatırımcılara ödenmesi öncelikli hedef olarak açıklandı; Meclis’teki yasa yürürlüğe girdiğinde bu ödemelerin hızlanacağı ifade edildi.

İkinci aşamada, manipülasyon ve örgütlü usulsüzlük yoluyla haksız kazanç elde edenlerin adli merciler önünde hesap vereceği, başsavcılıkların deliller ve itiraflar doğrultusunda soruşturmayı yürüttüğü vurgulandı. Üçüncü aşama ise benzer olayların tekrarlanmaması için kurumsal, bireysel ve mevzuat düzeyinde gerekli önlemlerin alınması şeklinde açıklandı; Devlet Denetleme Kurulu’nun kapsamlı bir rapor hazırlayacağı bildirildi.

Erdoğan, milletin malına el uzatmaya asla müsamaha gösterilmeyeceğini, haksız ithamların da ciddi bir suç olduğunu söyledi ve mesnetsiz yolsuzluk suçlamalarına karşı durulacağını belirtti. Ayrıca soruşturma sürecinde 455 bini aşkın yatırımcının ve ailelerinin etkilendiğinin altını çizdi.

Toplantıda, Üsküdar Belediyesi Başkanvekili Dündar Ziya Gültekin’in trafik kazasında hayatını kaybettiği, cenazeye yönelik bazı sosyal medya hesaplarında organize nefret kampanyaları gözlemlendiği ve taziye mesajı yayımlayanlara yapılan saldırıların kınandığı ifade edildi. Üsküdar Belediyesi için yapılan seçimde Muhammed Emin Sarıoğlu’nun seçildiği de bildirildi.

İstanbul ve çevresindeki sel felaketine ilişkin olarak, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarında on binlerce personel, binlerce araç ve botun görev aldığı, etkilenen vatandaşlara aile ve destek ödemeleriyle yardım sağlandığı aktarıldı. Afetten faydalanarak yolsuzluk iddialarını sulandırmaya çalışanlara karşı taviz verilmeyeceği vurgulandı.

Suriye bağlamında ise bölgede adli ve askeri operasyonlarla sorumluların tespit edildiği, birçok katliamın faillerinin yakalanmasını sağlayan istihbarat mensuplarına tebrik iletildiği belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.