İmamoğlu’na Bağlı Para Talepleri ve Ödemeler

22.08.2026
A+
A-
İmamoğlu’na Bağlı Para Talepleri ve Ödemeler

İş insanı Aziz İhsan Aktaş, İBB davasındaki savunmasında CHP’li belediyelerdeki ihale süreçleri ve para taleplerine ilişkin iddialarını detaylandırdı. Aktaş, sürecin belediye yönetimi ve bazı danışmanlar aracılığıyla şekillendiğini öne sürerek, ödemelerin baskı ve tehdit mekanizmalarıyla talep edildiğini anlattı.

Aktaş’ın ifadesine göre sistemin temel hedeflerinden biri Ekrem İmamoğlu’nun siyasi hayatının finansmanı idi ve talepler genellikle aracı kişiler üzerinden iletiliyordu. Bu kişiler arasında başkan danışmanları ve bazı siyasetçiler bulunduğu iddia edildi.

Aracılar ve Talimat İddiaları

Duruşmada Aktaş, taleplerin İBB başkanlığı makamından geldiği iddiasıyla, ödemelerin “Ekrem İmamoğlu’nun talimatı” denilerek iletildiğini belirtti. Savunmasında, belirli olaylara (iddianamedeki “Eylem 22, 141, 142” gibi) atıf yaparak bu tekrarların sistemi doğruladığını söyledi ve belediye makamının para toplamak için kullanıldığını ifade etti.

Ödemeler ve Otel Görüşmesi

Aktaş, seçim dönemi yakınlarında Özgür Karabat tarafından aranıp İstanbul’daki CHP’li belediyelerden ihaleler alan şirketlerden seçim için ödeme talep edildiğinin aktarıldığını anlattı. Esenyurt’taki bir otel görüşmesinde Karabat’ın 5 milyon lira istediğini, ödeme yapılmazsa şirketlerin hak edişlerinin ödenmeyeceğinin söylendiğini belirtti. Bu görüşmede Sırrı Küçük’ün de bulunduğunu ve ödemeyi iletmesi için Küçük’ün telefonunun verildiğini söyledi.

Aktaş, mahkemeye 5 milyon liralık dekont sunduğunu bildirdi.

Hakedişler İçin Dolar Talebi ve Teslim

İddialara göre kardeşlerinin iş yaptığı bazı iştiraklerde hakediş ödemeleri kasıtlı geciktirildi; ödemelerin serbest bırakılması için 970 bin dolar talep edildi. Aktaş, bu talebin Ertan Yıldız ve Burak Korzay aracılığıyla iletildiğini, ödemeyi 19 Ocak 2024 tarihinde Kilyos’taki bir otele bıraktığını söyledi.

Toplantı İddiaları ve Toplam Ödeme

Florya’daki başkanlık konutunda düzenlendiği öne sürülen toplantıda İbrahim Bülbüllü’nün firmalara, istekler kabul edilmezse sözleşme ve ödemelerde zorluk çıkarılacağı uyarısında bulunduğunu aktaran Aktaş, taleplerin her hakediş üzerinden %10 oranında alındığını ifade etti. Buna göre 2020–2024 döneminde toplam 84 milyon 857 bin 500 lira ödeme yapıldığını söyledi.

Aktaş’ın anlatımı, şirketlerin nakit akışının bozulacağı, kredi ödemelerinin aksayacağı ve ticari açıdan zor duruma düşecekleri tehdidi altında bu ödemeleri yapmak zorunda kaldıkları şeklindeydi.

Mahkemedeki savunma, bir dizi isim ve olay üzerinden öne sürülen iddiaları kapsamlı biçimde ortaya koydu; tarafların ve yargının değerlendirmesi sürecin sonraki safhalarında belirlenecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.