Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş Tutuklandı

01.08.2026
A+
A-
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş Tutuklandı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı. İddialar; belediyede yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığına dair ihbarlar, mağdur beyanları ve etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin ifadeleri üzerine şekillendi.

29 Temmuz sabahı İstanbul’da 11 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda belediye kadrosundan ve müteahhit çevresinden toplam 6 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilenlerden dört kişi tutuklanırken, iki kişi adli kontrol hükümleriyle serbest bırakıldı.

Operasyon ve gözaltılar

Operasyonda gözaltına alınan isimler arasında Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Ünlü, Özel Kalem Müdürü Alihan Koçoğlu, mimar Burçin Çevik, iş takipçisi Adem Altıntaş ile müteahhit Bülent Orhan Tozkoparan yer aldı. Savcılığın talebi doğrultusunda mahkeme, Dedetaş, Koçoğlu, Çevik ve Tozkoparan hakkında tutuklama kararı verirken; Ünlü ve Altıntaş hakkında adli kontrol uygulanmasına hükmetti.

Savcılığın iddiaları

Soruşturma dosyasında savcılık, yapı ruhsatı ve iskan işlemlerinin belediye yerine belediyenin iştiraki konumundaki KENT A.Ş. üzerinden yürütüldüğünü, bazı iş insanları ve müteahhitlerden ruhsat ile iskan karşılığında rüşvet istendiğini öne sürdü. Savcılık ayrıca, rüşvet organizasyonunun başında Dedetaş‘ın bulunduğunu iddia etti.

Dedetaş’ın savunması

Savcılık ifadelerini kabul etmeyen Sinem Dedetaş, iskan ruhsatı verilmesi karşılığında hiç kimseye maddi menfaat sağlanması yönünde talimat vermediğini belirtti. Kendisi hakkında yöneltilen suçlamaları reddetti ve belediyedeki ruhsat süreçleri için müteahhitlerden para alınması yönünde bir talimat veya söylemde bulunmadığını vurguladı.

“İskan ruhsatı verilmesi karşılığında benim veya özel kalemin ihtiyaçları nedeniyle herhangi bir şekilde Nazım A.’nın maddi menfaat talep etmesi yönünde kendisine bir talimatım veya talebim yoktur.”

Dedetaş ayrıca, görevine getirdiği kişilerin teknik bilgi ve birikime sahip olduklarını, eğer usulsüz bir iskan söz konusu ise teknik detaylara hakim olmamasından dolayı bunun bilgisi dışında kaldığını söyledi.

Ek iddialar ve olayla ilgili ayrıntılar

Soruşturma dosyasında, Dedetaş’ın katıldığı bir etkinlikte Nazım A.’nın kendisine Belediye Başkan Yardımcısı unvanıyla yer verildiğine dair tespitler bulunduğu belirtildi. Dedetaş bu durumu “idari bir hata” olarak nitelendirdi.

Ayrıca dosyada, müteahhitlerle belediye arasındaki para trafiği, kulüp içi anlaşmazlıklar ve taraflar arasındaki şikayetlere yönelik değerlendirmelere de yer verildi. Dedetaş, spor kulübü başkanları arasında yaşanan anlaşmazlıklara değinerek, tarafları birlikte çalışma veya görevlerinden çekilme konusunda yönlendirdiğini savundu.

Sonuç olarak, yürütülen soruşturma boyunca toplanan deliller ve ifadeler neticesinde mahkeme dört kişinin tutuklanmasına karar verdi; soruşturma süreci devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.