Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde NATO Zirvesi Resepsiyonu

07.07.2026
A+
A-
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde NATO Zirvesi Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Ankara’da ağırlanan devlet ve hükümet başkanları ile eşlerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir resepsiyon verdi. Etkinlik, ülkeye gelen konukların karşılanması ve diplomatik temasların güçlendirilmesi amacıyla düzenlendi.

Resepsiyon sırasında Erdoğan çifti, aralarında NATO Genel Sekreteri, Avrupa Birliği yetkilileri ve birçok ülke devlet başkanının bulunduğu heyetlerle tek tek selamlaştı. Karşılaşmalar, samimi sohbetler ve fotoğraf çekimleri eşliğinde gerçekleşti.

Karşılanan Liderler

Ev sahipleri tarafından karşılanan isimler arasında Mark Rutte (NATO Genel Sekreteri), Pedro Sanchez (İspanya Başbakanı), Petr Pavel (Çekya Cumhurbaşkanı) ve Lee Jae Myung (Güney Kore Devlet Başkanı) ile eşi Kim Hea Kyung yer aldı. Ayrıca Ulf Kristersson (İsveç Başbakanı), Ursula von der Leyen (AB Komisyonu Başkanı) ve Antonio Costa (Avrupa Konseyi Başkanı) da törene katıldı.

Diğer konuklar arasında Zoran Milanovic (Hırvatistan Cumhurbaşkanı), Gitanas Nauseda ve eşi Diana Nausėdiene (Litvanya Cumhurbaşkanı ve eşi), Peter Magyar (Macaristan Başbakanı) ile Gordana Siljanovska Davkova (Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı) bulunuyordu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi ile ABD Başkanı Donald Trump da resepsiyona iştirak etti.

Resepsiyonun amacı, zirve gündeminin dışında sıcak ilişkiler kurulması ve ikili görüşmeler için uygun zemin sağlamak olarak öne çıktı. Etkinlik boyunca katılımcılar arasında diplomatik nezaket ve sıcak karşılama dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.