İstanbul İl Başkanlığı İçin Kulisler Isınıyor

27.09.2026
A+
A-
İstanbul İl Başkanlığı İçin Kulisler Isınıyor

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’ne açılan dava sonrası İstanbul İl Başkanlığına kayyım atanmış, daha sonra mahkeme kararıyla bu atama iptal edilmişti. Kayyım sürecinin ardından boşalan koltuk için partide yoğun bir tartışma başladı ve kimin göreve getirileceği merak konusu oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu kampında yaptığı açıklamada İstanbul İl Başkanlığı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Mahkeme kararı olduğu için tutuyorduk onu” diyerek önceki atamaya ilişkin gerekçeyi paylaştı ve kayyım dönemiyle ilgili tekrar atama yapmayacaklarının sinyalini verdi.

MYK Kararı ve Aday İsmi

Partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) birkaç ay önce İstanbul İl Başkanlığı için uzlaşma sağladığını duyurmuştu. MYK’nın üzerinde mutabık kaldığı isim eski Kâğıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel olarak öne çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun daha önce alınmış bu kararı yeniden gündeme getirmesi, partinin iç kulislerinde Yüksel’in il başkanlığına atanabileceği yönünde güçlü bir işaret olarak değerlendiriliyor. Sürecin nasıl ilerleyeceği ve resmî atamanın ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.